M I S S I O N

Onze missie is om kwalitatieve mode te ontwerpen en dit te combineren met respect voor de wereld en de mensen om ons heen. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan de materialen waar wij mee werken en de productieprocessen. Wij zorgen op deze wijze niet alleen voor mooie producten maar ook voor een betere kwaliteit.

S U P P L I E R S

Onze fabrikanten zijn een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de collectie. Mede dankzij hun betrokkenheid en kennis ontstaat er elk seizoen een mooie collectie. Wij vinden goede arbeidsomstandigheden en duurzame materialen belangrijk. Meer dan de helft van onze collectie wordt in Italië en Portugal geproduceerd. Het overige deel vind plaats in Turkije en China. Alle fabrikanten waar wij mee samenwerken beschikken over meerdere certificaten. De certificaten waar zij o.a. over beschikken zijn: Amfori BSCI, Global Organic Textile Standard (GOTS) en OEKO-TEX®.

C E R T I F I C A T I O N S

Amfori BSCI
Het Amfori Business Social Compliance Initiative stelt bedrijven in staat om duurzame handel te stimuleren door het monitoren, versterken, betrekken en ondersteunen van bedrijven om te handelen met een doel. Door middel van hoogwaardige tools en trainingsmogelijkheden, worden leden ondersteunt in het verbeteren van arbeidsomstandigheden op de boerderijen en in de fabrieken van hun toeleveranciers.

GOTS Global Organic Textile Standard
Al onze biologische katoenen producten zijn GOTS gecertificeerd. GOTS, de ‘Global Organic Textile Standard’ is de belangrijkste standaard als het gaat om kleding, gemaakt van biologische grondstof. GOTS certificering betekent dat het hele productieproces, van het verbouwen van de vezels, de verwerking tot garen en stof, het maken van het eindproduct, het verven, de verpakking, en de logistiek is uitgevoerd op een maatschappelijk verantwoorde, milieu vriendelijke en biologische manier. Niet alleen is het product gemaakt van biologische grondstoffen maar de hele keten voldoet aan eisen zoals bijvoorbeeld goede arbeidsomstandigheden en dus geen kinderarbeid. Ook wordt er in de hele keten o.a. gekeken naar hoe men om gaat met chemicaliën, waterverbruik en waterzuivering. Voor meer informatie over de criteria: GOTS

OEKO-TEX®
Oeko-tex (Ökotex) is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko (Öko) staat voor Eco, en Tex slaat op textiel.

M A T E R I A L S

Bij NUKUS hebben we een voorkeur voor natuurlijke materialen. Wol, katoen en linnen zijn stoffen die je koel houden in de zomer, maar ook warm op de koudere dagen in de winter. Aanvullend gebruiken we natuurlijke kunstvezels en een aantal synthetische vezels. Deze synthetische vezels gebruiken we alleen om andere materialen te versterken

Linnen
Linnen is een natuurlijk materiaal dat wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. De eigenschap van linnen is dat het ernorm sterk is en hittebestendig, ook absorbeert en ademt het materiaal. De productie van linnen is duurzaam omdat vlas op een efficiënte manier verbouwd kan worden. Vlas kan groeien op slechte grond en verbruikt minder water dan bijvoorbeeld katoen. Ook geeft vlas bruikbare bijproducten, zoals lijnzaadolie, waardoor niets van de plant ongebruikt blijft. 90% Van onze linnen komt uit Italië. De overige 10% vind plaats in China, dit bestaat hoofdzakelijk uit ons strech linnen.

Katoen
Al onze katoen fabrikanten zijn OEKO-TEX® gecertificeerd. Zo weten wij dat er geen schadelijke stoffen in de producten worden verwerkt. Ongeveer 50% van onze katoenen artikelen bestaat uit organic cotton. De organic cotton fabrikant is GOTS gecertificeerd.

Knitwear
De knitwear in onze collectie bestaat uit gemixte garens. Wij maken gebruik van wol, mohair, alpaca en merino wol. Deze wol blends halen wij uit Italië bij een leverancier waar traditie, ontwikkeling en testen samenkomen. Industriële onderzoekstechniek is gebaseerd op het gebruik van de nieuwste technologieën en technieken met betrekking tot een diepgaande constante zoektocht naar kwaliteit. In de afgelopen jaren heeft onze leverancier haar activiteiten gericht op onderzoek naar innovatieproducten en verbetering van haar kwaliteitssysteem. Onze leverancier is aangesloten bij Textile Exchange, dit houdt in dat zij zich bezighouden met het minimaliseren van schadelijke effecten van de wereldwijde textielindustrie.

Natuurlijke kunstvezels
In de collectie maken wij gebruik van ecologisch verantwoorde viscose. Deze viscose wordt ook wel Lenzing EcoVero genoemd. Het is een duurzame versie van viscose die wordt geproduceerd van houtpulp met een gecertificeerd FSC-Keurmerk. De chemicaliën die worden gebruikt om het hout op te lossen, worden hergebruikt. Het bleken van de vezels wordt 100% chloorvrij gedaan.

Synthetische kunstvezels
Onder synthetische vezels vallen in onze collectie polyester, polyamide en acryl. Deze vezels gebruiken wij enkel in de collectie om andere materialen te versterken, wij streven er dan ook naar om zo min mogelijk van deze vezels in de collectie te gebruiken. Om zo spaarzaam mogelijk te werk te gaan, maken wij gebruik van recyclebare polyester. De synthetische polyester bestaat uit gerecyclede plastic flessen.

P A C K A G I N G

Bij verzending van de artikelen naar onze winkeliers maakt NUKUS gebruik van kartonnen dozen met het RESY-symbool, het garandeert recycling van papier en karton.